MAHOE Évzáró Kincskereső Verseny 2012

Írta: 

Ki ne hallott volna már a hagyományos decemberi Pók-találkozóról, utolsó Dülferről, forraltboros-bográcsgulyásos-zenés-táncos MAHOE mulatságról? 2012-ben egy kis újítással még színesebbé akartuk varázsolni ezt az eseményt. Sokat törtük a fejünket, hogy mi is lesz a tökéletes bulielőzetes, ami több embert kimozdít otthonról. Végül egy játékos tájékozódási pontkereső túrára invitáltuk az egyesületi tagokat a Pilisbe.
A hosszas előkészületek során gyakran kérdezgettük egymástól: szerinted sokan eljönnek? Vajon nem lesz-e túl könnyű a tapasztalt teljesítménytúrázóknak, vagy túl nehéz a kezdőknek? Négyszer jártunk a terepen, térképeztünk, kincseket helyeztünk el, kérdéseket találtunk ki, fotóztunk, dokumentáltunk, útvonalat szerkesztettünk, plakátot és oklevelet készítettünk, versenykiírást küldtünk ki. Azt hiszem, jobban izgultunk, mint a nevező csapatok :)

Szerencsére jópáran jelezték részvételi szándékukat egy héttel a túra előtt, aminek köszönhetően kezdtük elhinni, hogy ez tényleg sokakat fog megmozgatni! Az évzáró buli napján már hajnalban kiautóztunk Csobánkára, elhelyeztük a térképeket és feladatsorokat, elvégeztük az utolsó simításokat, percíz pontos tervezéssel és tökéletes időzítéssel. A Cserkésztáborba visszaérve konstatáltuk, hogy nem kevesebb, mint 21 fő + egy kutyus várja, hogy elindulhasson a versenyen! Hét csapat alakult, Judit gyors eligazítása után mindenki kihúzta az első pontot, s már fel is vették a nyúlcipőt meg a kamáslit. Mi sem tétlenkedtünk, miután kiürült a terem. Kedélyesen megreggeliztünk, s útnak eredtünk, hogy felügyeljük a verseny szabályosságát. Útközben több csapattal találkoztunk, próbáltuk őket megviccelni, elterelni az útról, de nagyon dörzsöltek voltak és elszántak, nem hagyták magukat behúzni a csőbe :)

Később visszavonultunk egy forró kakaó / forralt bor mellé az Oszoly büfé melegébe, hiszen mi mégiscsak szervezők vagyunk, jártunk már eleget kint a terepen :) Aztán szép lassan visszasétáltunk a táborba, várni a beérkező versenyzőket. Hamarosan jöttek is a kipirult, kicsit megfáradt emberek, feladatlapokkal, bónuszokkal, élményekkel. Gyors összesítés után nem halogattuk sokáig az eredményhirdetést sem. Az első három helyezett pezsgővel, csokoládéval és egy kis-szériás saját tervezésű oklevéllel lett gazdagabb, de a nem dobogós csapatok felé is minden elismerésem, hiszen derekasan eltöltötték a napot a kincsek felkutatásával.

Még egyszer gratulálok hát minden csapatnak (nem beérkezési, hanem nevezési sorrendben): a Merev tagok-nak, a Diktátor-nak, a Gallér-nak, az Unitér-nek, a Kutyások-nak, a Kutyafalká-nak és Pető Sanyi mini-csapatának. Köszönöm a magam és szervezőtársaim nevében, hogy eljöttetek!

A szervezők:
Judit, Gyuszi, Réka, Ádám, Eszti

Tangl Eszter

E-mail Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Number of Comments:

AKTUÁLIS TANFOLYAMOK

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Elõzõ Következõ
Lavinaismereti tanfolyam

Lavinaismereti tanfolyam

A MAHOE tanfolyamot hirdet lavinával kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítására, hegymászóknak, barlangosoknak, síelőknek és mindenkinek, aki a havas hegyekben jár. Helye: Magas-Tátra, Poprádi-tavi ház.Ideje: 2021. március 13 – március 15-ig...

Téli alpesi hegymászó tanfolyam

Téli alpesi hegymászó tanfolyam

Bárhová indulsz túrázni a hazai hegyeken kívül, előbb-utóbb havas, firnes, jeges terepre kerülsz. Itt már nem elegendő az az ismeretanyag, amit az alapfokú tanfolyamon szereztél. Itt már ismerni kell a...

Gleccserjáró és expedíciós előkészítő tanfolyam

Gleccserjáró és expedíciós előkészítő ta…

Ez egy kemény hegyi tanfolyam. Ide csak azok jelentkezését várjuk, akik már az alapfokú tanfolyamot elvégezték és már a tátrai téli tanfolyamon is túl vannak. Az egyhetes tanfolyam a svájci Fornó gleccseren...

Bővített SZM1 sziklamászó tanfolyam (tavasz)

Bővített SZM1 sziklamászó tanfolyam (tav…

Itt kezdődik a hegymászó pályafutásod! Első lépés, hogy önálló hegymászó legyél. Az itt megszerzett ismeretek nélkülözhetetlenek, ha a hegyek között szeretnél túrázni, legyen szó akár viaferrata-ról, magashegyi túrázásról, sziklamászásról vagy...

Archívum

2010

NAPTÁR

Kövess minket a Facebookon is