Alapfokú hegymászó tanfolyamok (5)

Ezen a tanfolyamon egy kötélhosszas, sűrűn és korszerűen biztosított sportmászó utakon szerezhetsz olyan mászótudást, amivel magabiztosan, és önállóan tudsz egy kötélhosszas, mászóiskolai és sportmászó utakat megmászni, illetve megtanítunk kezelni azokat a helyzeteket is, amikor valamiért mégsem sikerült megmászni az utat.

Itt kezdődik a hegymászó pályafutásod! Első lépés, hogy önálló hegymászó legyél. Az itt megszerzett ismeretek nélkülözhetetlenek, ha a hegyek között szeretnél túrázni, legyen szó akár viaferrata-ról, magashegyi túrázásról, sziklamászásról vagy bármilyen más formájáról a hegymászásnak.

Ez egy intenzív tanfolyam. A Szövetségi modulrendszer szerint az SZM 1-es  modult tartalmazza kibővítve a hagyományos hegymászás ismereteivel. Tematikája megegyezik a tavaszi bővített bejárós tanfolyamok tematikájával, de egy hét alatt lezajlik. Ezért kicsit fárasztóbb, de hamarabb végezhetsz vele. Itt együtt van az elmélet és a gyakorlat, ezért ez a tanfolyam ajánlott azoknak is, akik Budapestnél távolabbi helyekről jönnek. 

 

A MAHOE tanfolyamot hirdet több kötélhosszas nittelt utakban való mászásra, SZM 1, illetve nyári alapfokú vizsgával rendelkezők részére. Ez a tanfolyam megfelel a modulrendszer SZM 2-es szintjének.

Ez a képzés azoknak szól, akik nemrég végeztek SZM 1, vagy alapfokú tanfolyamot és szeretnének továbblépni hosszabb, korszerűen nittelt utak irányába. Valamint azoknak is, akik kihagytak éveket és biztonságosan szeretnének visszatérni a mászáshoz. Illetve bárkinek, aki szeretné frissíteni a tudását.

Ez a tanfolyam a Tátrai magashegyi tanfolyam előfeltétele.

Ez a képzés azoknak szól, akik már rendelkeznek tapasztalattal egy-, illetve többkötélhosszas nittelt mászóutakban, de szeretnék elsajátítani a mászásnak a tradicionális, klasszikus változatát is.

AKTUÁLIS TANFOLYAMOK

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Elõzõ Következõ
Lavinaismereti tanfolyam

Lavinaismereti tanfolyam

A MAHOE tanfolyamot hirdet lavinával kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítására, hegymászóknak, barlangosoknak, síelőknek és mindenkinek, aki a havas hegyekben jár. Helye: Magas-Tátra, Poprádi-tavi ház.Ideje: 2021. március 13 – március 15-ig...

Téli alpesi hegymászó tanfolyam

Téli alpesi hegymászó tanfolyam

Bárhová indulsz túrázni a hazai hegyeken kívül, előbb-utóbb havas, firnes, jeges terepre kerülsz. Itt már nem elegendő az az ismeretanyag, amit az alapfokú tanfolyamon szereztél. Itt már ismerni kell a...

Gleccserjáró és expedíciós előkészítő tanfolyam

Gleccserjáró és expedíciós előkészítő ta…

Ez egy kemény hegyi tanfolyam. Ide csak azok jelentkezését várjuk, akik már az alapfokú tanfolyamot elvégezték és már a tátrai téli tanfolyamon is túl vannak. Az egyhetes tanfolyam a svájci Fornó gleccseren...

Bővített SZM1 sziklamászó tanfolyam (tavasz)

Bővített SZM1 sziklamászó tanfolyam (tav…

Itt kezdődik a hegymászó pályafutásod! Első lépés, hogy önálló hegymászó legyél. Az itt megszerzett ismeretek nélkülözhetetlenek, ha a hegyek között szeretnél túrázni, legyen szó akár viaferrata-ról, magashegyi túrázásról, sziklamászásról vagy...

NAPTÁR

Kövess minket a Facebookon is